Wel een paar keer heb ik u gezien. Gij waart
over kiezelstenen van de Vischmarkt gelopen.
Waar u mij kruiste in een te snelle vaart,
wellicht zo gehaast voor de sinterklaas-inkopen.
Al duurde onze ontmoeting deze keer zo kort.
in dit ogenblik moest ik even naar je blozen,
u zag mij en gij glimlachte. Ik ga vort
en sinds die dag heb ik tranen geplozen.
U hebt van die beeldschone blauwen ogen,
Die niemand ter wereld ook maar heeft,
en dan die sierlijke krullen en mooie bogen.
Ik voel dat de liefde diep in mij leeft.
Gij was zo snel voorbijgesneld en rap,
kon ge niet in een langzamer tempo stappen?
Menigmaal heb ik u gezien. Zo krap.
Ik wil graag met u genieten in eeuwige gezelschappen.