het was druk op het schoolplein
de zon was warm op deze langste dag
er werd gesport, gepraat, gelachen
proefwerken besproken
vakantieplannen uitgewisseld
er waren verliefde blikken
en ogen waar jaloezie in was te lezen
groepjes en stelletjes overal
hij viel niet op
de jongen die altijd wat opzij stond
niemand miste hem
niemand zocht hem
niemand noemde zijn naam
hij viel nooit op
hij was er zonder er te zijn
al honderd keer had ze hem opgenomen
vanuit haar vriendinnegroep
ze ging altijd zo staan dat ze hem kon zien
en al honderd keer had ze niet gedurfd
de zon verdween achter een wolk
alleen hij stond nog in het volle licht
toen wist ze dat ze moest gaan
"kauwgompje?"