Stilzwijgend kom ik de keuken binnen,
Neem plaats aan tafel
En neem de ontzichtbare krachtmeting waar
Dit is oorlogsgebied
Dat kan iedereen aanvoelen
De onrustige stilte voor de storm
Beide partijen staan op scherp
De minste beweging
Kan nu een oorlog ontketenen
Het lied van bestek en borden
Loopt traag op zijn einde
Tot het laatste druppeltje de beker uitrolt
Alle blikken blijven op de potten gericht
Want elke blik is nu dodelijk
Kannonen gevuld met verbale munitie
Van over een brede tijdsspanne bijeengegaard
"Locked and loaded"
Elk moment nu kan het eerste schot weergalmen
En vrede zal voorbij zijn
Omstaanders houden zich stil
Of maken zich uit de voeten
Voor dit schouwspel
Dat wolken doet samentrekken
En aarde doet beven
Vrouw bereid,
De laatste aanvalsplannen voor
Terwijl man,
Zijn verdediging verscherpt
Het stilzwijgen bereikt een climax
Ik kan maar één ding bedenken
Om de boel wat op te vrolijken
Is er iemand dood ofzo?
Maar de lont is aangestoken
Het vat vol kruit gaat springen
Het kwaad is al geschied