Sinterklaas, Hij komt
de spanning is op zijn
gezichtje te lezen
zijn nagels bijtend
wacht hij op dat
wat komen gaat
al eeuwen lang
gaat dat zo.
De bel luidt dringend
terwijl ze heel
hard liedjes zingen
De staf mag hij dragen
wat een eer.
Vijf jaar is hij
en nog heel serieus
gelooft hij in
die goede Sint
heerlijk nog
om kind te zijn,
maar de spanning
is hem bijna te veel
zijn zere keel
en koorts doen
hem geen goed.
Een grote rode zak
wordt door Piet
meegedragen en ze
storten er zich met
grote passie op.
eerst nog even met
Sinterklaas praten
jongeman,kom eens
hier zitten!
en heel bedeesd
zegt hij ja sinterklaas.
Grappig om te zien
hoe een kind kan veranderen
in een deemoedig ventje
op zo'n moment.
De spanning valt eindelijk
van hem af, was dat nou zo
eng, nee toch vraagt z'n moeder
Oude beelden herleven van vroeger
als ik even wegmijmer over
suikerbeesten en hard
geklop op de deur.
De geur van chocolademelk
en verse pepernoten
komen mijn neus binnen.
Omi is er ook nog bij,
wat leuk is dat,de kinderen
waren zo blij dat ze er ook was.
Zo beleven we keer op keer
het feest van Sinterklaas
in een andere setting misschien
maar toch,van alle tijden.