Oeverloos
Vervreemd
voelt het waterland
zich soortloos van zijn soort
Ooit een zelfbewuste vagant
maar nu de man overboord
Waar blijft het zoutwaterwelkom?
Dat het zich eens nestelde in
grijze lucht, zo rücksichtslos
Maar het weer in weerzin
voelt zich oeverloos
ontheemd