Voor velen is December een mooie maand,
is het een mooie tijd.
Voor velen is er plezier en vertier,
en is het onzichtbaar wie er lijdt.
Genoeg mensen zijn alleen,
vergeet ze niet.
Genoeg mensen zijn eenzaam,
negeer ze niet.
Genoeg mensen blijven in bed,
steun ze, help ze bij hun verdriet.
Kijk om naar je naasten,
buren of een vreemde.
Vergeet niet dat er niemand is die alles heeft,
maak iemand compleet.
Deze dubbele maand komt ieder jaar weer,
maar het doet bij veel mensen altijd zeer.
Dus zoek ze op, geef ze kracht,
Keer op keer!