Moeder
Bedankt,
Dat je mijn moeder bent
die mij verzorgt
en mij verwend
Bedankt,
Dat je er altijd staat
van liefde vervult
Nooit met haat
Bedankt,
Dat ik op jou mag lijken
Je zachte aard
Je hekel aan strijken
Bedankt,
Als moeder
Als raadsvrouw
aan mijn zij
Bedankt,
Dat je mijn moeder bent
Hopelijk wordt ik ooit
Als jij!