als een nachtbloem ontwaakt door de eerste mane stralen
gevleid door de aandacht en de bewondering
die ze ontvangt voor haar pracht en praal
is het gevoel dat ik van je krijg
als een vlinder die ontpopt uit zijn cocon
te voorschijn kruipt en zich koestert
in de warmte van de zonnestralen
is het gevoel dat ik van je krijg
als een enorme explosie van alle kleuren
over elkaar getuimeld op het schilders doek
met zorg gekozen door de schilder
is het gevoel wat ik bezit
als ik een schilder zou zijn
dan schilderde ik de wereld in alle kleuren van de regenboog
dan vlogen de vlinders als zonnestralen om ons heen
dan waren de bloemen van de mooiste kleuren die er zouden zijn
als ik jou zou mogen schilderen
dan ben jij mijn bloem als basis zo prachtig en mooi
dan bij jij de zonnestralen van de vlinder
dan ben jij niet in kleur uit te beelden
als de schilderij klaar zou zijn
was je verbaasd over de reacties over jou
je persoonlijkheid gevangen in het licht van het moment
beeldend hoe ik je zie