Vakantie, op zoek naar plaatsen elders
Waar 't gevoel zo is als thuis
Maar toch dat heel klein beetje anders
Dagen met wat extra bruis
Een andere taal is altijd mooi
Al versta je er van geen woord
Het is gewoon dat tikje vreemd
Waarin je de sfeer van vakantie hoort
En toch; in kleine, simpele dingen
Is thuis zo heel dicht bij
De mensen die ons hart omringen
Dragen we steeds mee, bij elk getij
Ook 's avonds; op ons eilandje geborgen
Wanneer de stilte die woorden spreekt
Van al die lui die je hart doen smelten
Die zo het verlangen naar het vreemde breekt
Dat vrije hebben we echter nodig
Een weinig ontspringen van die gewone cadans
Niet zo zeer wat onze ogen laat strelen
Het mensen contact brengt ons terug in balans
Gelukkig zijn; dat is de wens
Die op elk verlanglijstje staat
't Is de kunst van geven en nemen
Die bepaalt hoe 't leven gaat
mei 2012