Plagen, klieren, pesten
Woorden om een ander te raken
Het begint vaak onschuldig, maar
Kan heel veel pijn veroorzaken
Het begint vaak al op de basisschool
Een kindje dat er niet "bij" hoort
Grapjes maken over dat kind
Zodat er bij anderen wordt "gescoord"
Het gepeste kind komt huilend thuis
Voelt zich alleen en machteloos
Wil niet meer terug naar school
Het leven van dit kind wordt broos
Op de middelbare school ziet het een kans
Als ik nou eens een pestkop wordt?
Dan zien ze mijn angsten niet
Krijg ik het tenminste niet op mijn bord!
Zo veranderde het gepeste kind
In een gewetenloze, nare pester
Op school was iedereen bang
Kreeg zelfs de leraren achter het behang
De angst had zich ontwikkeld
Tot boosheid en verbitterdheid
De pijn en verdriet van vroeger
Zorgde voor een onevenwichtige strijd
Het kind ontwikkelde zich tot volwassene
Met een verstoring in de ziel
Niet wetend wat de waarheid is
En steeds opnieuw verviel...
In tweestrijd met zichzelf
Over wie hij nu moest zijn
De stoere of de zwakkeling
Steeds levend met de pijn
De pesterijen van beide kanten
Namen een eigen vorm aan
Waardoor het lastig is te weten
Waar kan hij nou van op aan?
Uiteindelijk na vele jaren
Kon hij zijn masker laten varen
Hoefde niet meer te doen alsof
Zag dat mensen zijn wie ze waren
Van gepest worden tot pestkop
Angst ligt hieraan ten grondslag
Spreek deze angsten eerder uit
En verander het negatieve gedrag
Het onrecht dat wordt aangedaan
Is te herstellen met de tijd
Beter voorkomen dan genezen
Dan leef je je leven, zonder spijt!