De klos-sjaar
Met gitzwarte ogen
diep terug getrokken
in verweerde kassen
en vaal verwelkte huid
overwoekerd door vunzige stoppels
schrijdt hij mistroostig, hand vooruit
door kerst verlichte straten.
Het geurenpalet dat
zich fleurig schildert
in ijzige buitenlucht
bij opengaande deuren
sart de invariabele leegte
van je uitgemergelde pens
eens zo rijkelijk gevuld.
De schaamachtige blik
in de schooiende hand
ventileert ook vandaag
het egocentrische zijn
in een schamele buit
de laatste dis van 2012
wordt andermaal
een resto-afval festijn.
Boreas 31.12.2012