Het is best eenzaam op nieuwjaarsdag.
Alleen met je vriendje wakker worden,
verbrand vuurwerk op straat
een vage bekende
niet iemand in het bijzonder.
Het is best eenzaam op nieuwjaarsdag.
Leegte na verplicht gedruis,
lauwe stilte,
de bijen komen
mensen liggen nog te slapen
een enkel liefje is al thuis.
Het is best eenzaam op nieuwjaarsdag.
Sommige dingen veranderen nooit.
Gelukkig ben ik met een lach,
niet perse vandaag,
van mij mag alles altijd.
(Ik kan de honing niet meer zien.)