Mijn hoofd sloeg tilt ,
een vurige blik stond in mijn ogen .
Nu moest het gebeuren?
ik zou vechten
ik zou niet opgeven
ik zou me bevrijden .
Bevrijden uit die emotionele mishandeling
bevrijden uit die toestand van machtsgreep
bevrijden van een diepe onrust
na al die jaren
eindelijk opgestaan ....
ik heb gevochten
en ben nog steeds bezig
gemakkelijk is het niet ,
dat is mij ook gezegd geweest
Ik krijg nu een nieuwe kans
en die zal ik ook benutten
met ups en downs
zal ik er geraken
De liefde die ik miste krijg ik nu
de geborgenheid is er
maar vooral de rust
en geestelijk marteling die er niet meer is
is een geruststelling voor mij
om door te gaan en te vechten voor mijn toekomst