Ik wil je leren kennen,
al je karaktertrekken.
Al je rituelen,
ook al zijn het er velen.
Al je gewoontes,
de slechte , de schone.
Ik wil je leren kennen, weten wie je bent,
daarom wil ik luisteren, naar alles wat je zegt.
Weten wat je interesseert,
wat je integreert.
Wat je bezig houdt,
en waar je van houdt.
Ik wil weten wie je bent,
waar je aan denkt,
wie je allemaal kent,
en graag hebt.
Je vrienden, je familieleden,
van in het heden,
en over je verleden,
wil ik systhematisch meer weten.
Want jij beheert mij,
interesseert mij.
Ook al ken ik je niet goed,
daarom wil ik je goed leren kennen.
Niet alleen omwille van je mooie snoet,
ik kan het eerlijk zeggen.
Dat ik je wil leren kennen,
een portret van je karakter wil schetsen.