Ravenna.
De mozaïeken
spatten van de muren
cultuurgericht, Romeins,Byzantium,Barbaars
Iconen gelijk
sprankelend in kleuren
boven aan de Italiaanse laars.
De San Vitale
toont haar schoonheid
het altaar met Abel en Priester van Sion
die Melchisedek
vol geheimenissen
het witte altaar als goddelijke bron.
De duiven pronkend
tegen pauwenveren
Christus verheven in de absiskom
drieeenheidsbogen
tegen de Arianen
een herder met schapen alom.
Negenennegentig
heldere sterren
één die ontbreekt als het verloren schaap
bijbelse beelden
Abraham en Sarah
dwaze en wijze maagden in hun slaap.
De engelen
hier hoog verheven
dragen het lam voor ons geslacht
aanbiddend
aan ons op ten leven
in beeldend wit als Padmos heeft gedacht.
Een mausoleum
uiterts sober van buiten
doch binnenin schenkt elke steen dat licht
dat ons verhaalt
van Goddelijke schoonheid
in het verschijnen van Christus gezicht.
In ’t mozaiek
hangt nog het landschap
zo fraai , dat buiten is vergaan.
Doch binnen nastraalt
in die kleine stenen
de eeuwen door dit al doorstaan.
Dit vakmanschap
is niet te evenaren
in onze tijd van jachtend gaan
juist daarom
nu intens genieten
Ravenna biedt het u nog aan. th