De mensenmassa vandaan
ledig gemaakt
door allerhande tierelantijnen
en kinderspel.
Vervreemd gelaten
trekken grimassen
richting het al oude huis.
Ontmoedigd
Zuchten van verlichting
huiselijke warmte
een weerzien met katjes.
In een deken van liefde gehuld
vleien we neer in schemerlicht
met pretoogjes
Samen
We houden de nacht te vriend
gaan niet over grenzen
geluiden zijn vertrokken.
De geest maakt aanstalten
het lichaam strompelt
een bed een kruik een beer.
Troost
De ochtend laat zich wachten
is toekomstmuziek.
Hier heerst dromenland
een vluchtiger bewustzijn
in donkere spelonken
een nachtmerrie?
De zon is onze wekker.
Goddank