De kou op je gezicht
een bleek zonnetje
om je te verwarmen
Een heldere blauwe hemel
in staat je te omarmen
De kilte in je hart
laat zich beetje bij beetje
opnieuw beminnen
Druppelsgewijs
laat zij de warmte binnen
De warmte van de zon
zal zich verspreiden
Zodat de kilte
van vermijden
Geheel zal verdwijnen
naar de achtergrond
Het vermijden
Het niet binnenhalen
Is niet opgewassen
Tegen deze zonnestralen
De kilte zal in het hart
uiteindelijk verdwalen
Wanneer de winterzon
Plaats zal maken
voor de felle lentezon
Zal het hart vervuld raken
van de onbezonnen liefde,
waarmee alles ooit begon