"Iets in dromen dat leven heet"
Of het de afwas was of het schone bed,
de adempauze tijdens het gesprek.
Of het de stilte was of alleen maar gek.
Martin weet niet hoe hij thuisgekomen is.
Het aantal slagen dat zijn trapper oversloeg.
Wat je vroeg, wat je zei toen je hem zag.
Toen de maan verdronk, toen de beer het begaf.
Een hond snuffelt aan een biobak.
Water stroomt in pakketjes door de goot.
Martin vist graag op roodbaarsjes.
Blaadjes dweil je met je voeten in de sloot.
Hield hij maar eens op met praten dacht je.
In een lijn met Willemstad en Kaap de Goede Hoop.