Sluit maar aan
De wereld wordt alweer wit
toch kan het niet meer verrassen
De meeste weten hoe het zit
we dienen ons aan te passen
Er staan al meer kilometers bezet
dan er vandaag kunnen gereden
Voor werkers geen winterpret
die hadden dit liever vermeden
Tja ,sluit maar rustig aan
productief gaat niks worden
Het snelle is weg van de baan
“vijftig” op elektronische borden
Overweeg om niet te reizen
het staat stil tot waar je kijkt
Je valt zomaar in de prijzen
als de remweg langer blijkt
Ach ,het is een fraai gezicht
zo'n wonderwitte deken
Altijd goed voor een gedicht
dat is wel weer gebleken