De gletsjer is gesmolten
De top van de berg heeft losgelaten
met een lawine als resultaat
Niet eens om alles goed te praten
daarvoor is het veel te laat
De mensen in zijn omgeving
die ondergesneeuwd waren geraakt
Vraagt hij nou om vergeving
hij heeft het echt te bont gemaakt
Elke strijd was er om uit te dagen
geen methode vreemd om het doel
Het boetekleed is zwaar te dragen
kleurloos spreekt hij op zijn stoel
Natuurlijke wilskracht om te overleven
moest toonbeeld van zijn stichting zijn
De boodschap die is overgebleven
is er één van bedrog en dat doet pijn
Het grootste verlies is het vertrouwen
wat zieke mensen in hem hadden gesteld
Toen hij zei om op jezelf te bouwen
terwijl dat juist nog steeds voor ieder geldt
De sport heeft zijn vermaak verloren
nog jaren kwelt de doping-geest
Geen prestatie brengt nog zonnegloren
dat stoort nieuwe renners nog het meest
Het ijs gesmolten tot een tranenstroom
die nog lang meandert in menig pogen
Mijn idee blijft toch : volg altijd je droom
op eigen kracht ,dat ligt in ieders vermogen