7 Engelen met 7 Plagen
VII
Nederigheid in een laken versiert
ontroering van zuilen afwijzend kiert
Zich trotsheid tot allen of niemand ontsiert
Aanreikende erkenning, het gelijke zegeviert
VI
Doel als roeping enkel zijdedraad weeft
door stroming gevoerd, uit zintuig omgeeft
daar luiheid, wortel tot onverbloemde wegveegt
uit enkel zijdedoel, alle ongebonden garen overgeeft
V
Vriendelijkheid van loslatend schild zich introduceert
openstellend, de wapens uit trouwhartigheid weert
Waar uit onverschilligheid zijn maan tot zon keert
zo onbekend als oprechtheid een vertrouwen aanleert
IV
Vrijgevig een ervaring gunnende met anderen deelt
een matigheid van enkelvoud, geen meerwaarde alleen speelt
gierigheid niet deelt, matigheid geen keus en waarde zo beoordeeld
inleving ten ruste bevangen zich plots vrijgevigheid toebedeeld
III
Zelfbeheersing van luchtkastelen te dulden tot eerlijk verwacht
tijd vrij had zacht te maken wat innerlijk hard was toegebracht
impulsiviteit zich enkel verrijkt door schemeringen uit aandacht
dulden vanuit innerlijk zacht zo door buiten als beloning gebracht
II
Voorzichtigheid bij vele keus in twijfel daar grondslag verzoekt
kritisch alsmede onzeker toch een eigen keus karakter opdoekt
Onbedachtzaamheid veel en snel uit enigen-verlangens zo ingeboekt
uit rede zich langzaam een sterk te vertrouwen intuïtie bezoekt
I
Geduldigheid kent zijn grootse omvang die uitzicht voorziet
je tot eigengemaakte levensbeschouwing tolerantie terugziet
Rusteloosheid die afwachtend zijn tijdzinnigheid verliet
van ideeën en creaties alle zorgvuldigheid zonder tijdslimiet
(Nr/plaatnr: +?- ?A-B-AB?)
plaatje: seven chakra's winnerpost blog