Nu zit ik me af te vragen
hoe wij kunnen zitten
op deze mooie dagen
met een goed gevuld glas wijn.
Dan loop ik mij te verbazen
na al die lege glazen
dat we niet denken aan al die pijn.
Zoveel onrecht en gelazer
worden wij dan steeds dwazer,
dan ben ik blij
dat er nog collectebussen zijn