Het harthoesje
Het is eenvoudig te gebruiken.
Helpt tegen alle hartezeer.
Je kan het thuis laten bezorgen.
wat wil je nog meer.
Je moet hem wel zelf brijen.
Maar je hoeft alleen het patroon in te zien.
De juiste steken te zetten.
En het dan nog even bezien.
Misschien wil je extra lagen.
Zodat hij niet zo snel gaat ragen.
En je extra beschermt.
Tegen het gemis van het warme gevoel en het geluk dat je hebt gekend en onherroepelijk van je af is genomen.
Het harthoesje dient als een warme deken.
En helpt je los te laten in tijden van een magnetische storm, waarbij het hart nog wel eens ondersneeuwt raakt.
Het harthoesje beschermt de mooie momenten die je hebt gekend met deze persoon:
Op Venus zouden we perfect het leven kunnen dansen.
Op Mars genieten we van de appel in het paradijs.
Maar op Jupiter werd het al anders.
En op aarde stak je me neer.
Wow, twee mensen. Zo mooi en zo dichtbij.
Dat je moet inzien dat je je eigen hart moet redden.
De oerknal van dichtbij.
Ik brij mijn harthoesje met gemengde gevoelens.
Van geluk van de mooie momenten en de eigen kracht.
En het gemis van de dans, de lach, de warmte van de oerknal.
Het was mooi en intens en nu stap ik op mijn zeilboot en vaar zo goed en zo kwaad als ik kan naar de volgende haven.
Het water maakt me rustig en kalm en mijn harthoesje houdt me warm en biedt me bescherming in tijden van nood.
Ik raad hem aan, het harthoesje.
Voor allen in hetzelfde schuitje.