Al kust oma je noch zo liefdevol
Op je wang
Met je mouw veeg je het weg
Altijd zeggen dat de Ipad niet lang mee gaat
Tot je kleine nichtje maar bezig blijft
Dan denk je het omgekeerde
Ik let op de mensen rond me
De kinderen rennen reeds door de gangen
Opnieuw en opnieuw maken ze hun intree
Zoekend zonder iets te zoeken
Een eindeloze spel
De praters praten
De luisteraars luisteren
Een kind komt wat tegen mama zeggen
Ik kijk naar men mobiel
Drie minuten versreken sinds de laatste keer
Tempus fugit
Maar nee de tijd gaat des te trager
Mijn blik kruist een ander paar ogen
Zou ie het zelfde denken?
Ik scheur wat papier van de wegwerptafelkleed
Waar ik net op gekribbelt heb
En gooi het in de kaars
Hellaas te vaak in het kaarsvet
En brandt er dus niks
Duizenden stemmen
Geroezemoes alom
Lachen en gieren
Hoor net mijn naam vallen, illusies
Ik denk dat ik met die ene persoon ga praten
Die net nog naar me keek
Een gesprek in gedachten