Voor de afsluitertjes
wanneer men de sluitspier
te pas en te onpas inzet
om gassen te voorkomen
schijnt het krampen
te veroorzaken in de buikregio
eerst krijgt men last van
een opgeblazen gevoel
alsof je uit je ego wil barsten
dan beginnen de darmen
te kronkelen net slangen
en oefenen druk uit
op het strakgespannen rectum
doch, onder laks bewind
bezwijkt de protocol
waarop de anus op zijn beurt
begint te gapen en te fluiten
tenslotte het luchtruim vult
met nare onderbuik-geurtjes
die men liever niet wil ruiken