Kiemkracht.
Een tarwekorrel
voor de flat hier
mogelijk voer in wintertijd
voor wat vogels
toen er sneeuw lag
hier en daar wat rond gespreid.
Onopvallend haast
in haar vorm zijn
klein onoog’lijk ,niet verwacht
is in ‘t kiemen
van zo’n korrel
opgeslagen levenskracht.
Wonder van
schepping op aarde
niemand die zo iets vermag
levenswaarde
in te vullen
in dit klein, op ons gezag.
Zo is ons de
ziel geschonken
als een kiem voor d’eeuwigheid
wijzend naar de
grote Schepper
die ons voort draagt in de tijd.
Dat wij dit
geheim ontsluiten
in een geloven in Zijn Macht
waarin liefde
en genade
straks het leed van nu verzacht.
th.