holland op z'n smalst
de overheid springt zorgeloos om met onze dijken
56% staat bijna of nog erger op bezwijken
er wordt steeds meer land aan het water
teruggeven voor het landschappelijk schoon
dat is met de wetenschap van 44% veilig
op z'n zachtst gezegd ongewoon
moet er niet prioriteit worden gesteld
aan mensenlevens in dit waterland?
schuift de overheid het dijkje
doorprikken niet beter aan de kant?
bij overstroming kun je in een
dichtbevolkte streek
tijdige evacuatie
wel vergeten
neemt de
overheid
bij een ramp
van omvang dit
allemaal op
haar geweten?
moeten er eerst doden
vallen zoals in 1953
voordat men tot afdoende
maatregelen overgaat?
of staan straks de soldaten
weer met lapmiddelen
zoals zandzakken paraat?
prioriteiten stellen dat
is wat er moet gebeuren
niet met onze waterbouwkundige
ingenieurs langs buitenlandse deuren leuren
deze beroepsgroep kan dus in ons
eigen land aan de slag bij rivier en kust
dat geld van prestigeprojecten wordt
doorgesluisd naar reparatie en nieuwbouw
van onze dijken is dus meer dan een must!
30/1/2013
wr