De regen tokkelt op het dak.
Het maakt een geluidje zoals tikketikketak.
Ik lig in mijn bed en luister naar de regen.
Eigenlijk komt hij best wel gelegen.
Het lijkt wel muziek.
Een ware symfonie.
De regen is heel rustiek.
Ik voel me helemaal in harmonie.
Ik doe mijn ogen toe...
En op het ritme van de muziek...
Wordt alles zwart, want ik ben heel moe.
Dit gedichtje over muziek is toch wel uniek.