met een sonnet wil ik je eren
mijn kubus in Mariablauw
want wentelt zich mijn top in jou
kan niets op 't laken mij nog deren
wel zet je wreed mij in de kou
wanneer ik als zovele keren
vergeet om jou te consulteren
deemoedig toon 'k je mijn berouw
zij die biljarten weten allen;
een goede tafel keu en ballen
vervolmaken steeds de strijd
die evenwel reeds is verloren
door hem of haar die van tevoren
geen zegen vraagt aan 't heilig krijt.