Marie-Louisje zit op school, het is al een hele meid
want ze groeide op als kool, lieve mens waar blijft de tijd
Marie-louisje heeft haar poppen allemaal al weggedaan
en ze kan haar boontjes doppen, haast op eigen benen staan
Marie-Louisje let goed op, want docenten weten veel
en ze vindt de lessen top, leest haar boeken deel voor deel
en ze leert van filosofen: Jean Paul Sartre, Socrates
die van dit of dat geloven, maar ze blijft goed bij de les
Marie-Louisje doet soms vrolijk om wat zoal wordt beweerd
en dan lacht ze even olijk, maar ze zegt dat ze er van leert
o, de ernst die in de jaren kan gaan sluipen, of verdriet
is nog niet in haar gevaren; Marie-Louisje kent het niet
Marie-Louisje als het leven je bestookt, of je bezeert
misschien denk je dan toch even aan wat je zoal hebt geleerd
ik hoop dat je door de bomen steeds de bossen vinden zal
ach, je zult er heus wel komen; Marie-Louisje steek van wal
Marie-Louisje zit op school, het is al een hele meid
want ze groeide op als kool, lieve mens waar blijft de tijd