in zomen van helmgras
in buiken van moeders
in zorgen van handen
in vet van schaatsen
langs genereus wijkende hemelpoorten
en bovenal zonder uitzondering
in alle maten en soorten
ook zaadlobbig
en tweehuizig
hoewel ongedeeld in cellen
en van wanten weetbaar
maar onverwittigd aanwezig
vaak poedelprijzig doch podiumverlangend
stel schobbejakken – ergo:
Om zonder bidden en smeken
bloeiend stamhouder te zijn
om te blijven bij eigen keuze;
zo blij als een hondsbloem
met zeven natte neuzen