Ik heb liefde voor het vak
Mijn werkveld stelt me altijd op mijn gemak
Geen gezeur en geen geklaag
Af en toe een domme vraag
De dieren hebben geen oordeel
Een werkveld waarin ik me nooit verveel
Grote dieren met puppy ogen
De blik zegt soms zo veel maar in werkelijkheid is dat gelogen
Een dier is een dier
Soms zo wild als een stier
Soms zo tam als een rat
Dat maken de diersoorten zo apart
Ik zou er alles voor opgeven
Want de dieren die horen bij mijn leven
Soms zijn de dieren trouw
En dat is de reden dat ik er zoveel van hou