Een wonder
Een wond die wordt geheeld
De littekens die verdwijnen
Het probleem dat wordt opgelost
Alles op zijn eigen tijd
Het is niet alleen
de lucht
die de wonderen vertelt
noch de goede fee
of een achterliggend
geweten
Een wonder is het loven
van een kleinschalige
verandering
zoals een blinde die
op zijn nietwerkende oog vertrouwt
't is niet het wonder op zich
maar de manier waarop
de blinde een wonder beleeft
Een ieder mag weten
Dat ik pas echt een wonder zag
toen ik mijn ogen opende
voor iets kleins
er gebeurde iets
heel bizar
Een tinteling
door mijn lichaam
het moment waarop
het veranderde
met het blote oog niet te zien
maar gezien
door het oog van de blinde
Het is niet alleen
de mens
die de wonderen vertelt
noch een wetenschapper
of ons eigen
fantaserend verstand
Een wonder-
Veelgezegd woord
met veel betekenissen
onduidelijke signalen
Toch zichtbaar
je kunt het zien
als je wilt
Net zoals ik het zag
mijn eerste wonder
Door het oog
van een blinde