Ik ben oud jongen
Ze zei het met een moede grijns
Tachtig jaar jongen, tachtig!
Het wit/grijze vrouwtje, moeder
Weggedoken in haar zetel
Tachtig jaar jongen, tachtig!
Het lichaam heeft zijn kuren
Vlot is er niet meer bij
Tachtig jaar jongen, tachtig!
Het klonk een beetje bezwerend
Voor 't eerst zelfs oud
Tachtig jaar jongen, tachtig!
Tachtig is prachtig moeder!
Het beurde haar niet op
Tachtig jaar jongen, tachtig
Neen jongen, ik ben oud!
Mijn lichaam en geest willen rust, rust
Tachtig jaar jongen, TACHTIG!!