Wanneer je het weet
Wanneer je het weet, weet je het
zelfs zonder dat iemand iets zegt
soms voelt iets gewoon juist aan,
alsof er geen woorden voor bestaan.
Niets..., dat het accuraat beschrijft
het voelt als lentekriebels in het lijf
een tinteling die maar niet overgaat
vanwaar een zekere warmte uitgaat.
Wat geweest is, is niet meer van tel
alles klinkt plots, zo lieflijk en wel
de dingen krijgen ’n ontluikende kans
iets van ’n heiligenschijn, ’n monstrans.
En wee wie zegt, dat dit ooit overgaat
of er zich in banbliksems over uitlaat
die heeft nooit zoiets mogen ervaren
laat staan, dat ie het kan verklaren.
Voor mij is het iets dat zintuigen vult
mij, in een onverklaarbare warmte, hult
en al heb ik nooit geweten van zo’n bestaan
één ding weet ik zeker, ‘t draagt jouw naam.
Schoonbeek, 3 Maart 2013