Kon een schreeuwende meeuw jou maar vervangen.
In Venezuela zijn protesten,
de onlusten in Nairobi.
Stoot ik je af? Of smelten we samen?
De slappe randjes scheur je er altijd af.
Je overleeft.
Samengevat in een paar tassen.
En dat heeft, ben ik bang - als gevolg
op de achtergrond
teruggedraaid in terughoudend bloot.
Halfopen, met een oog open.
Ja, nu ik nog wil.
Voor dit moment.