Vriendschap is als scherven,
vriendschap ontstaat, breekt,
wordt hervormd, vergaat...
Als dit breekt,
dan breek ik.
Als de storm opkomt,
de donder bromt,
de bliksem inslaat,
dan breken scherven.
En indien de storm,
zal gaan liggen.
Indien de rust zal wederkeren,
dan zullen we de scherven
bijeen kunnen brengen,
kunnen hervormen,
de wonden kunnen helen.
Maar als de wonden te diep zijn,
de schade te groot,
dan worden ze gebroken,
verbrijzeld en vermorzeld.
Dan vergaan scherven.
Dan breek ik,
dan breken wij,
dan breekt dit.