Vormverlies
Wat waren ze goed in vorm
de wielrenners van de bank
Een haast onmenselijke norm
of toch een ketel toverdrank
Een hulpmotor zonder benzine
trapte mee op het grootste verzet
Zo het grote geld verdienen
bleek toch een criminele tred
Nu komen de ware verhalen los
in een gespeelde spijtbetuiging
Beginnende wielrenners de klos
voor hun inzet rest geen buiging
Een cultuuromslag ,een open boek
wat controleurs niet konden bereiken
Hun vakkunde was kennelijk ook zoek
of zaten ze door de vingers te kijken
Het is voor de wielersport te hopen
dat alles op juiste waarde wordt geschat
Men echte vorm vind zonder te dopen
en geen kopspijkers meer op hun pad