Bij deze stenen, wil ik wenen.
Wil ik bezwijken, onder een te zware last, deze plek gevonden, op de tast.
Bij deze stenen, op deze grond, is het, dat mijn verdriet, een vruchtbare bodem vond.
Bij deze stenen, bij dit monument.
Mijn handen, die al die namen strelen, al heb ik er niet een gekend.
Toch wonen ze in mijn hart, stromen door mijn aders.
Want ze vochten, en stierven voor de vrede, die zonen, broers, en vaders.