Bakerpraat
Mijn leed begon op de bakermat
ik lag juist nog wat te bekomen
Had met niemand nog woorden gehad
toen werd ik ter hand genomen
Aan de voeten hield men mij omhoog
op mijn blote billen volgde toen een slag
Als ik er weer aan denk ,dan traant mijn oog
wat een begroeting op je eerste dag
Toen het kluisteren aan moeders borst
een warm welkom alsnog mijn deel
Van al dat gewroet krijg je toch dorst
en van het geschreeuw een zere keel
Daarna kwam de visite zich over mij buigen
met flitsers ,knoflookgeur en brede grijns
Zo viel mijn verwachting toch wat in duigen
gaf mij voldoende reden tot gepeins
Een goede voeding bracht mijn wraak
de luiers waren niet aan te slepen
Bij praktisch elke visite was het raak
nu zaten zij met neuzen dicht geknepen