soms komen herinneringen
weer even met me spelen
van die stomme stomme herinneringen
waar ik mijn leven mee moet delen
van die beelden die je liever niet zou zien
maar als het ware wordt naartoe gezogen
weer die woorden dat het voor mezelf goed was
alles wat je tegen mij zei
was gelogen
terugzien hoe naïef ik wel was
hoe stom of onnozel ik wel ben geweest
mijn eigen stomme naïviteit
raakt me gewoon het meest
van die beelden die je liever niet zou zien
maar als het ware wordt naartoe gezogen
waar je alles ziet en alles hoort
over alles wat is gelogen
het is geen film
die je zou kunnen doorspoelen
maar het is de angst die er toen was
die ik nu opnieuw moet voelen
hoeveel ik met mijn hoofd tegen de muur bonk
die beelden zitten in mijn hoofd
en wat ik ook doe
ik krijg ze er maar niet uit :(