Stilteverlangen
Wie kan, wil of zou je het nog vragen
het lijkt of niemand het kan verdragen
tenminste, dat is wat men laat blijken
zo van : ‘Wij zijn niet klein te krijgen’
Wie van ons, is niet op actie belust
vind door het jachtige, geen rust
het mag niet verstillen, onze smacht
alsof we vast zitten in ’n eindeloze jacht.
En wie zou van dit pad willen wijken
riskeren dat ze je in de nek aankijken
dat lijkt op, wat dood is voor de slaap
de reden waarom men er niet over praat.
Want..., zeg nu zelf, wie wil nog horen
van iets, wat om niets, ging verloren
men verkiest nog liever de kilte
dan dat men berust, in iets als stilte.
Schoonbeek, 16 Maart 2013