En toen ineens, was hij daar, niet aan het kruis.
Maar op visite, bij mij in huis.
We begonnen met koffie, maar gingen snel over op de wijn.
En je weet wel, de omvang van de voorraad, hoeft bij hem, geen probleem te zijn.
Ik had nog wat pijntjes hier en daar,en sinds een jaar, ook last van staar.
Wat een kerel, hij knipperde niet eens met zijn ogen.
In vergelijking met hem, heeft Yomanda, de boel flink bedrogen.
We keken samen naar de inauguratie van de paus.
En aten chips, met een pittige dipsaus.
Het gesprek werd serieus, en ik vertelde hem, over het geloof en het celibaat.
Verbijsterd riep hij uit, dat dit bestaat?
Weten ze het dan niet van Maria Magdalena? mijn allerliefste vrouw.
Weten ze het dan niet? dat zij eigenlijk, een heleboel kinderen van mij wouw?
En toen kreeg hij een vrolijk en vragend gezicht.
Zullen we het er eens van nemen? of zijn alle kroegen, op deze dag dicht?