Voor Hanneke,
“Het verhaal van dwerg en de 7 sneeuwwitjes”
Dwerg de Wrede
Heel kort geleden
Niet ver hier vandaan
Leefde dwerg “de Wrede”
(hij heette eigenlijk Daan)
Hij at paddo’s bij ’t leven
En van house draaide hij hitjes
Maar zijn grootste passie was gebleven
het verzamelen van sneeuwwitjes
’s Morgens na het vrijen
(hij was nog steeds een beetje moe)
Stelde hij ze op in rijen
En telde. Hij had er zeven tot nu toe
Daarna deed hij ze in bad
Maar nu gaat hier het sprookje mank
Want na dat hij ze gebadderd had
Moesten de ‘witjes’ onder de zonnebank
Dus eigenlijk had dit sprookje moeten heten
‘De dwerg met de poepbruintjes na een bad’
Maar dan had je nooit geweten
Wat die dwerg in huis genomen had
16 mei 2002