Mijn wekker slaakt al weeralarm
en ik een zucht.
Ik strooizout gedachteloos in cirkels
over mijn warme dooiers.
Buiten klinken goedgemutste kinderen,
die van wanten weten met sneeuwballen
vol lentebloesem.
Op de radio glijdt het gesprek af
richting de volgende bijna-tocht
in de #VierDeWinter van dit jaar.
De mussen vriezen van het dak
en 14 millimeter ijs, als neerslag,
doet mij terugsjokken naar mijn winterslaap.
Maak mij niet wakker tot het warm is...