soms heb je van die momenten
dat je geen zin hebt om te rijmen,
dat je het gewoon van je af wilt kunnen schrijven
wat je denkt, wat je bedoelt, wat je beleeft
dat je bent, dat je voelt, dat je leeft
soms kan je niet kunsten met woorden
je weet dat je enkel aan het knoeien bent
dat je al die gevoelens niet kan verwoorden
dat je eigenlijk niet weet welk gevoel je hebt
Niet alles moet kleurrijk klinken
Niet alles moet mooi meedingen
Soms haal je alles door elkaar
Heb je geen ritme, geen regelmaat
Wanneer je schrijft vanuit emotie
heb je zelden tekort aan fantasie
Je ervaart je weet niet wat
iets dat je nog niet hebt gehad
Je schrijft niet, je vloeit
Je denkt niet, je voelt
Je puzzelt niet, je knoeit
en dan nog, of het er iets toe doet
Je hebt het neergepend
je hebt het onder woorden gebracht
waarschijnlijk nog steeds onbekend
maar je hebt getracht