Oprechtheid voel je in iemands woorden, als het door de kamer galmt,
Oprechtheid zie je in iemands ogen, als diegene je aankijkt en vastberaden is in zijn woorden.
Oprechtheid zie je in het bijstaan van je woorden in daden,
Oprechtheid is een actie in een actie, maar zonder deze actie betekent elke actie niets.
Oprechtheid voelt een mens, en soms heel soms verbloemen wij zelf uit schaamte,
de daden van een ander.
Want het missen van oprechtheid in bepaalde woorden, is een schande, een oplichterij die wij liever niet ondervinden van diegene die niet blijkt te zijn, wie hij zei te zijn.
Die we niet willen begrijpen,
want niet menen wat je doet of zegt, dat doet toch geen ander?
Onthoud de ander van de twijfel,
en beter onthoud jij je van woorden als je ze niet opvult met oprechtheid.