Lenteverzoek
De lente duwt haar stelen
in ijltempo uit de grond
Gaan jullie maar buiten spelen,
en maak de wereld bont
Ontvouw nu knop en blad
en gun de wereld kleuren
Iedereen is de winter zat
nu moet het gebeuren
Wuivend gras toon uw groen
geef de lammeren mals genot
Er is nog meer dan genoeg te doen
straks komt de zomer weer aan bod
Verbloem het grauwe verleden
die de herfst heeft laten vallen
Weet met nieuw elan te kneden
welkom nieuw leven in onze stallen
Roep de zon tot grote daden
voedt de dag met ochtenddauw
Voor de winter geen genade
maar kan het niet een beetje gauw