Zo lief en teder,
zacht en fijn,
een traan, ik verneder,
mezelf en mijn bestaan.
Liefde en verdriet,
geluk en haat,
dichterbij, ik voel,
de bliksem die in me slaat.
Hou me vast en zwijg,
laat me gaan of blijf,
Vol tranen, van geluk of verdriet,
je overspoelt me, ik weet het niet.
Zwijgende stilte,
of een gesproken woord,
Een traan of een lach,
alles kan, elke dag...