Ja, ik zong een lied voor je
Toen in de vijfde klas
Je kan het je niet herinneren
Want ik zong veel te zacht
Op vochtige vensters
Schreef ik jou een ballade
Maar die heb je nooit gelezen
Door de poetsvrouw haar tirade
Ik heb je naam beschermt
Tegen de bullebak van de school
Die met zijn grote vuisten
Zag gele vogeltjes fluiten
Ik had je bloemen geplukt
Had daarvoor mijn kleren gescheurd
Het enige wat er gebeurde
Was een gesprek met de directeur
Maar het was het waard
Want op het eind van de dag
Liep jij naar je mamma
En schonk je mij jouw laatste lach